Home Videnskab Matematik Hvordan regner man fod til meter?

Hvordan regner man fod til meter?

Drejer det sig om den engelske fod, svarer 1 fod til 0,3048 m, hvor det ved den danske længdeenhed gælder, at en fod i meter svarer til 0,3139 m. En fod er en enhed, der angiver længde, og gennem tiden har den præcise længde været afhængig af det land, som har anvendt længdeenheden. Da det kun er engelsk og amerikansk fod, som stadig bruges den dag i dag, er det også denne længde, som vi vil tage udgangspunkt i og anvende gennem eksemplerne i denne artikel.

Omregn fod til meter

Ligesom man kan have brug for at omregne fra cm til meter eller mm til m, kan man ligmed komme ud for, at man bliver stillet en opgave som lyder: ”Omregn fod til meter”. Derfor er det godt at have styr på, hvordan man gør det i praksis. Fordi hvor meget er en fod egentlig?

Da man ikke længere bruger den danske fod, vil en fod altid være længdeenheden ”engelsk fod”, der svarer til 0,3048 meter. Man kan også sige det på en anden måde – nemlig at 1 fod i meter svarer til 0,3048 meter. Dette er det vigtigste at huske, når man skal omregne fra fod til meter. 

Måske kommer man ud for, at man skal omregne ”10 feet”. At omregne feet til meter (ft til m) og omregne fod til meter er det samme, så man skal ikke lade sig forvirre af det engelske ”feet”, da det betyder det samme som ”fod”. 1 fod og 1 foot vil derfor også altid være to forskellige ord for det samme, og en omregning af ”ft to meters” vil altid være det samme som en omregning af ”fod til meter”.

Når man omregner fra fod til meter, kan det eksempelvis være, at man skal udregne 12 fod i meter, 16 fod i meter, 30 fod i meter eller noget helt fjerde. Heldigvis er det ikke sværere end et ganske almindeligt regnestykke som f.eks. 7*4, som de fleste nemt vil kunne løse. 

Godt at kunne omregne

Der findes en lang række programmer, som man kan bruge, når man skal skitsere forskellige ting – arbejder man med programmet Google SketchUp, kan man indimellem have brug for at udregne forskellige mål. Har man ikke en målomregner ved hånden, er det godt at vide noget om omregning fod til meter.

Hvis man kender målet i meter, kan man udregne et x antal fod i meter, og kender man til målet i fod, kan man omregne fra meter til fod (m til fod). Når man ved, hvordan man skal gribe omregningen an, vil man også have nemmere ved at anvende de forskellige computerprogrammer korrekt, fordi man hurtigt kan nå frem til de korrekte mål angivet i de korrekte længdeenheder.

Omregning fod til meter: 6 fod til meter

Når man omregner fod til meter, er der altså bare nogle ganske få ting, man skal huske, og det vil naturligvis være nemmere, jo flere gange man gør det. Skal man omregne 6 ft til meter, vil regnestykket de sådan ud:

ft x 0,3048 = m

Vi ved, at ft = 6, og 0,3048 angiver længden på 1 ft. For at udregne det antal meter, som går på 6 ft, udfyldes formlen på følgende måde:

6 x 0,3048 = 1,8288

6 fod svarer derfor til 1,8288 meter. 

Fra meter til fod

Ligesom man kan omregne fra fod til meter, kan man ligeså omregne fra m til fod. Her er udregningen blot det modsatte af den, man bruger, når man omregner fod til meter. Skal man f.eks. omregne fra 15 meter til fod, ser udregningen ud på følgende måde: 

m / 0,3048 = ft

Vi ved at m = 15, og 0,3048 angiver længden på 1 ft. For at udregne antallet af fod, som går på 15 meter, udfyldes formlen således:

15 / 0,3048 = 49,21 fod

Runder man tallet 49,21 op til næste runde tal, bliver det 50 fod – når man afrunder på den måde, kan man sætte tingene i perspektiv og gøre det mere overskueligt, hvis man har at gøre med mange talværdier samtidigt. 

Det er en god idé at øve sig og prøve sig frem med forskellige længder i både meter og fod – når man bliver god til både at løse opgaver med fod omregnet til meter og meter omregnet til fod, vil det være nemt og enkelt næste gang man udfordres i fod og meter. 

Lav din egen omregningstabel

Hvis man vil have omregningen af fod til meter ind på ryggraden, er der flere måder at gøre det på. Man kan lave en tabel, som er et godt redskab og værktøj, man kan finde frem, når man skal omregne fra fod til meter eller meter til fod. 

Man kan lave kolonner med fod, meter og en tredje med det omregnede tal. Det er en god idé at lave to tabeller, da man på den måde både får en omregningstabel med forskellige tal angivet i ft og omregnet til m og modsat forskellige tal angivet i m og omregnet til ft. 

Der kan være mange måder at lave tabellerne på. Man kan vælge at lave en tabel, som tager udgangspunkt i tal angivet i ft fra 1-20, hvor man kan gøre det samme med tal angivet i m fra 1-20. Ønsker man at gøre det lidt mere tilfældigt, kan man tage udgangspunkt i tallene nedenfor, når man laver sin tabel, som går fra ft to meter:

10 fod i meter

14 fod i meter

18 fod i meter

20 fod i meter

24 fod i meter

40 fod i meter

Laver man sin tabel ud fra disse tal, kan man udfordre sig selv ved at omregne dem til meter uden brug af lommeregner. Derudover har man en tabel, som man kan finde frem, næste gang man har en længde angivet i fod og ønsker at vide, hvad det svarer til i meter. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments