Home Samfund Erhverv Hvordan vælger man bæredygtige løsninger til kontoret?

Hvordan vælger man bæredygtige løsninger til kontoret?

Selvom du ikke arbejder inden for bæredygtighed men derimod markedsføring, finans eller noget helt andet, kan du stadig gøre dit for at være grønnere og mere bærdygtigt bevidst.

For eksempel kan du i din dagligdag tage grønnere valg, såsom at spise mindre kød, tage cyklen i stedet for bilen og benytte dig af genbrug. Du kan sågar vælge bæredygtige løsninger til dit kontor! I denne artikel vil vi give dig et par tips til, hvordan du får disse løsninger implementeret.

Vælg genbrug, når du kan

I mange tilfælde kan man faktisk vælge ikke at købe nyt – men i stedet købe genbrug. I står eksempelvis og mangler et nyt frokostbord til personalestuen og skal derfor investere i et nyt. Først og fremmest kan I tjekke, hvad jeres muligheder er. Man behøver nemlig ikke længere at bruge oceaner af tid på at gå fra den ene genbrugsbutik til den anden. Nu til dags findes der mange online markedspladser, som giver mange nye muligheder.

Når I investerer i genbrugsløsninger i stedet for nye produkter, producerer de større møbelfirmaer nye møbler i et mindre omfang. På den måde formår dit kontor nu at hjælpe til at passe på jordklodens ressourcer. Samtidig er der stor chance for, at din virksomhed gennemsnitligt vil spare nogle pengesummer – hvilket aldrig er dårligt.

Vælg bærdygtige produkter, når du investerer i nyt

Det er selvfølgelig ikke altid en mulighed at finde det, I skal bruge, i en genbrugsforretning. Nogle gange er i også nødt til at investere i udstyr, som er nødt til at være nyt af flere forskellige årsager. Eksempelvis er nogle møbler eller noget udstyr nødt til at være tilpasset en medarbejder – herunder eksempelvis kontorstolene.

Yderligere er det også svært at finde de korrekte tekniske udstyr, som vi har brug for på daglig basis, når vi arbejder på kontor. Eksempelvis kan vi ikke undgå at teknologien udvikler sig og at vi er nødt til at følge med. Her kan vi dog vælge at investere i bæredygtige produkter, som er skabt af miljøvenlige virksomheder. Her er firmaet Dell et eksempel og du kan derfor trygt vælge Dell udstyr til kontoret.

Genbrug eget IT-udstyr

Sidst, men ikke mindst, kan I som virksomhed også tænke over at genbruge det IT-udstyr, som af den ene eller anden grund ikke er brugbart eller relevant for virksomheden længere. Sælge det brugt eller doner det væk til små virksomheder eller foreninger, der kan have fornøjelse af det – på den måde bidrager jeres virksomhed til bæredygtighed, og samtidig gør I en god gerning.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments