Home Samfund Økonomi Hvordan kommer man i gang med at handle med CFD’er?

Hvordan kommer man i gang med at handle med CFD’er?

Der findes efterhånden mange forskellige gode investeringsmuligheder at vælge mellem. Kryptovaluta, forex, aktiehandel, crowdlending, indeksfonde, ETF’er – og listen fortsætter derudad. De lidt mere erfarne investorer har måske hørt om handel med CFD’er, som står for ’contract for difference’ på engelsk. I denne artikel finder du svar på hvad en CFD egentlig er, hvad fordelene ved CFD’er er, og hvordan du kommer i gang med at handle med CFD’er i dag.

Hvad er en CFD?

Som tidligere nævnt er en CFD faktisk en slags kontrakt. Det ligger lidt i navnet: ’contract for difference’. Når du køber en CFD følger du, på samme måder som ved aktier og mange andre investeringer, kursen på et underliggende aktiv. Aktivet kan faktisk godt være en aktie, selvom du ikke vil komme til at eje aktien, hvis du køber en CFD.

Hvad er fordelen ved at købe CFD’er?

I modsætning til mange andre former for investering, herunder aktier og kryptovaluta, kan du ved cfd handel både tjene penge hvis det underliggende aktiv falder i værdi, og hvis det stiger i værdi.

Du kan altså både tage en lang og en kort position. Når du tager en lang position, spekulerer du i at kursen på det underliggende vil stige. Og har du ret, har du tjent penge. Derimod kan du tage en kort position og tjene penge ved kursfald.

Dette sætter dog også nogle krav for dig som investor: du skal virkelig kende markedet og lave en masse research inden du går i gang med at investere. Du skal have en idé om præcis hvilke aktiver der vil stige eller falde i værdi, og hvornår.

Sådan kommer du i gang

Eftersom CFD-handel egner sig bedst til erfarne investorer, giver det også sig selv at det er en ret aggressiv form for handel i et marked der hurtigt kan ændre sig. Her kan du med fordel gøre brug af en stop-loss risikostyringsfunktion på den platform du vælger at handle ved. Udover at følge med i markedet og finde ud af hvilket underliggende aktiv du vil investere i, skal du nemlig også vælge en platform hvor du vil udføre dine investeringer.

Her er det selvfølgelig vigtigt, at du vælger en platform der gør investering og risikostyring så nemt som muligt – og at de tilbyder lige præcis den slags handler du er ude efter at lave og passer til din strategi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments