Home Mennesker Sundhed Hvor mange skridt skal man gå om dagen?

Hvor mange skridt skal man gå om dagen?

Anbefalingen lyder på, at man skal gå 10.000 skridt hver dag. De fleste ved, at fysisk aktivitet gavner enhver, så selvom du ikke kan nå de famøse 10.000 skridt om dagen, er det bedre at gå dig slank med nogle få skridt end at sidde stille hjemme i sofaen.

Sundhedsforskeren Bente Klarlund har skrevet en bog om, hvor vigtigt det er at gå dig i form, men i bogen skriver hun også, at en halv times motion dagligt er nok, og alt man behøver. Derfor skal du altså ikke nødvendigvis gå 10.000 skridt eller 10 km hver dag for at leve en sund og aktiv livsstil. 

Der kan være mange ting at holde styr på, men kan du lide at gå, har du garanteret nogle spørgsmål, som du ønsker svar på – fordi hvor meget skal man gå for at tabe sig, og kan man tabe sig ved at gå overhovedet?

Hvordan holder man styr på sine skridt?

Når man er på sin daglige gåtur, kan man nemt komme ind i en rytme, hvor man bare går og senere kommer til at tænke ”hvor langt har jeg gået?” – her lyder anbefalingen: Tæl skridt! Hvis du har styr på, hvordan du tæller dine skridt, vil det typisk også være nemt for dig at finde ud af, hvor langt du har gået. Der findes både mere og mindre avanceret udstyr til dette på markedet.

Mange telefoner har en indbygget skridttæller, men vil du hellere holde styr på dine skridt på gammeldags manér, kan du købe en skridttæller separat. Når du vil tælle dine skridt, skal du sætte skridttælleren fast et behageligt sted, og den vil selv sørge for at tælle skridt under din gåtur. Er du til det mere avancerede udstyr, kan du tælle dine skridt med et Apple watch.

Et Apple watch vil oplyse om antallet af skridt og kilometer, du har gået, og på den måde vil du nemt kunne omregne fra skridt til km. Har du f.eks. gået 10.000 skridt, og vil du finde frem til de 10.000 skridt i km, bliver de kilometer, du har gået, oplyst på lige fod med antallet af skridt. Derfor kan du også uret som en slags tæl skridt omregner, hvor du nemt kan finde frem til skridt pr km. 

Hvor mange kalorier forbrænder man ved at gå 10.000 skridt?

Det bliver mere og mere populært at gå lange ture, og der er forskellige grunde til, at folk tyer til den nemme og billige motionsform. Men kan man tabe sig ved at gå sine daglige skridt? Måden du taber dig på, er hverken ny eller overraskende – det handler ganske enkelt om, at du skal være i kalorieunderskud, som du kommer ved at forbrænde mere energi, end du spiser. På den måde kommer du til at tabe dig. 

Når du går tur, forbrænder du mere, end du gør ved at sidde stille, så derfor kan gåture være en god måde at øge din forbrænding på, men hvor meget skal man gå for at tabe sig? Det præcise antal kalorier, du forbrænder ved at gå 10.000 skridt, afhænger af mange forskellige ting. Og om du på sigt vil tabe dig af at gå 10.000 skridt hver dag kommer altså an på, hvor mange kalorier du indtager ved siden af dine gåture. 

Når du går, er det især distancen, som spiller en stor rolle, da de forskellige former for skridttællere både registrerer små og store skridt. Derfor vil de kalorier, der forbrændes pr. skridt, variere meget. Den distance, som tilbagelægges, vil derfor også være mere præcis og nemmere at regne med. En god huskeregel er, at man forbrænder 1 kcal. pr. kg kropsvægt pr. km. Derfor vil en person på 65 kg forbrænde ca. 65 kcal efter 1 km gågang.

Alt efter skridtlænge vil man også gå et forskelligt antal skridt pr km, og derfor er det nemmere at regne med distancen fremfor antal skridt, når du skal regne ud, hvor meget du har forbrændt på din gåtur. 

Hvor mange km er 10.000 skridt?

Selvom det kan være svært at give et præcist svar på kalorieforbrændingen ud fra antallet af skridt, ønsker nogle stadigvæk at få svar på, hvor langt er 10.000 skridt egentlig? Man kan komme til at tro, at 1000 skridt i km svarer til 1 km. Dette vil kræve, at man tager et skridt på én meter, hvilket de færreste vil gøre. 

Dog siger man, at 10.000 skridt svarer til ca. 8 km, men det tal kan nemt variere, da længden af skridtene afgør, hvor langt man er gået efter 10.000 skridt. Ønsker du eksempelvis at få svar på spørgsmålet om, ”hvor mange skridt er 5 km?”, vil det også her afgøres af din skridtlængde – tager du små og korte skridt, vil det kræve flere skridt at gå 5 km, end hvis du tager længere skridt. 

Når du har fundet ud af, hvor mange skridt og hvor lang tid det tager for dig at gå 5 km, vil du også få en idé om, hvor mange skridt om dagen, som du har mulighed for at gå. Dit samlede antal skridt om dagen og på hver gåtur kan altså være svært at sige noget om, og vil du have præcise informationer om dine skridt og tilbagelagte kilometer, er det nemmest at søge efter ”taelskridt dk app” – så kan du finde den app, som passer bedst til dig og din gåtur. 

Hvor mange skridt er 1 km?

Når man går meget, vil man typisk gerne have en idé om, hvor mange skridt man har gået efter et bestemt antal km. Igen er det skridtlængden, der afgør det helt præcist, men der findes stadigvæk en tommelfingerregel, som man kan skrive bag øret – man siger nemlig, at der går omkring 1.266 skridt på en kilometer for mænd, og 1.515 for kvinder.

Er du nysgerrig efter at udregne dine 5000 skridt i km eller 7000 skridt i km, kan du bare bruge det gennemsnitlige antal skridt for enten kvinder eller mænd og regne dig frem på den måde.  

Man kan også spørge, ”hvor lang tid tager det at gå 1 km?”. Alt efter om du er kvinde eller mand, kan du bruge det gennemsnitlige antal skridt pr. km og gange det med den tid, du bruger på at tage ét skridt. På den måde vil du kunne regne dig frem til den tid, det typisk vil tage for dig at gå 1 km. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments