Home Hobby Underholdning Hvor mange kort er der i et kortspil?

Hvor mange kort er der i et kortspil?

Det samlede antal kort i et kortspil er 52. Disse 52 kort består af 13 kort i hver af de fire kulører: Hjerter, ruder, klør og spar. Hver af disse 13 kort i de fire kulører er nummereret ud fra denne orden: 

Es

2-10

Knægt

Dame

Konge

Udover de forskellige kort oplistet ovenfor vil et spil kort typisk også indeholde et bestemt antal jokere. Antallet af jokere er dog forskelligt og kan variere fra fabrikant til fabrikant, men vil naturligvis have betydning for det samlede antal af spillekort. Dog varierer antallet af jokere som oftest kun mellem mindst to jokere til maksimum fire jokere.

Man kan se en vis hyppighed i de mange spil, som anvender jokere som en del af spillet, hvor kortspillet 500 er et godt eksempel på dette. Samtidig ser man også mange spil, som ikke bruger jokeren i deres regelsæt. Dette kommer ofte an på, hvordan spillet spilles, og om det giver mening for spillet at benytte sig af jokerne. 

Lad kortspillet klare underholdningen

Kortspillet har mange muligheder med sig, og det store antal af forskellige spil gør også, at der både findes nemme kortspil og nogen, som er sværere. Uanset om du er på jagt efter et kortspil for 2, et af de sjove kortspil til et større selskab eller bare ønsker at fordybe dig i kongekabale kortspillet, vil du med stor sandsynlighed blive revet med. 

Hvis du har en historik, hvor frekvensen af at lægge kabaler er høj, kan det være du hellere vil slå dine venner i et spil bedstemor med slag i end at lægge en kabale. Krig kortspillet er også et populært kortspil blandt børn og unge, som du nemt kan gå videre til efter du har vundet over dine venner i bedstemor med slag i. Én ting er sikkert, og det er, at et enkelt kortspill kan sikre dig timevis af underholdning – har du ikke så lang tid kan du også sagtens tage et kort spil. Er du på farten, kan du også nemt finde gratis kortspil på nettet for den bedste underholdning. 

Historien bag kortspillet

De færreste er klar over det, men faktisk findes der hele fem forskellige sæt af de traditionelle vestlige spillekort. Det sæt vi kender til er også det mest almindelige kortspil online og offline er det franske sæt – dette er også det mest almindelige i Nordamerika, Afrika, Asien og resten af Nordeuropa. De øvrige fire sæt er i italiensk, spansk, tysk og schweizisk udgave. 

Selvom der findes flere forskellige sæt, er der én ting, som især giver god grund til at sige, at det franske sæt er populært – denne grund er, at man i samtlige lande på verdensplan bruger det franske sæt til de internationale kortspil bridge og bridge. 

Hvor mange billedkort er der i et kortspil med 52 kort?

Ud af de 52 kort, som er i et standardudgaven af et kortspil, er der 12 billedkort, hvis man ikke inddrager de forskellige joker kort. Disse 12 billedkort er:

Hjerter knægt

Hjerter dame

Hjerter konge

Ruder knægt

Ruder dame

Ruder konge

Klør knægt

Klør dame

Klør konge

Spar knægt

Spar dame

Spar konge


Hvert enkelt billedkort, som har samme karakter, har også samme figur på kortet. Hjerter, ruder, klør og spar dame har altså alle samme den samme figur, men kuløren varierer, hvilket fremgår tydeligt af både farven og logoet på kortet.

Bogstaverne for de forskellige billedkort

Udover at hvert billedkort er mærket med en bestemt figur, er der også forskellige bogstaver for hver af de tre billedkort. Selvom es ikke er et billedekort, gælder det samme for dette kort. Bogstaverne for dame, knægt, konge og es er listet herunder:

Knægt – J

Dame – Q

Konge – K

Es – A

Ud fra kortenes forskellige bogstaver er der ikke nogen ligefrem forklaring herpå, men de fleste har så stort en kendskab til de forskellige kort, at bogstaverne ikke forstyrrer spillets gang. 

Historien bag de forskellige billedkort

Man siger, at de fire kulører i middelalderen repræsenterede de fire stænder. Sværdet (spar) symboliserede adelen, alterkalken (hjerter) symboliserede gejstligheden, mønten (ruder) symboliserede købmændene, og hyrdestaven (klør) symboliserede bønderne. De ældste sæt af kort er de italienske og spanske, hvor dette system er bedst bevaret. 

Spil med kort på telefonen

Hvis du ikke er til et spil for to på helt gammeldags maner, er der heldigvis omkring 500 kortspil, du kan spille på nettet. Ved at finde nogle spil for sjov har du altid en løsning ved hånden, når du skal fordrive tiden. 

Nogle vælger at lave nemme tegninger i hånden eller sandsynlighedsregning for at teste de små grå, når de skal slå tiden ihjel af forskellige grunde – dog er det at spille kort altid en af bedste løsninger. Det kræver kun en telefon med net, hvilket gør, du også slipper for at medbringe diverse ting og sager på din færden. 

Find reglerne for de forskellige kortspil gratis på nettet

En stor fordel ved at spille kort på nettet kan være, at det er nemt at finde frem til de forskellige gode kortspil regler under spillet. Da telefonen er lige ved hånden, skal du ikke bruge mange kræfter på at finde 500 regler, kongekabale regler, whist regler eller noget helt fjerde. Der vil altid være hjælpe at hente, så du ikke skal bremses i et kortspil 500 mod din vilje. 

Hvad er din yndlingskabale?

Er du stor fan af kortspillet og dets mange muligheder har du med stor garanti afprøvet forskellige kabaler. Udover de mange populære kabale kortspil som f.eks. 7 kabale og edderkop kabale, kan du også prøve ur kabale for at gå på optagelse i endnu flere af de kabaler og spil, som kortspillet giver mulighed for. Det bliver først rigtig sjovt, når du har lært kabalen at kende og ved, hvordan du skal lægge de forskellige kort. 

Bliver det for let tillader mange kabaler, at du selv kan tilpasse sværhedsgraden ved inddrage flere kulører, end du gjorde fra start. Måden at spille kabale på er altså ikke helt fastlåst, men kan variere alt efter, hvordan du vælger at bruge kortene i dit spil.

Previous articleHvordan regner man procent?
Next articleHvad er median?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments